Drankenspeciaalzaak Ton Overmars en hun Babboe Pro bakfiets

Het zijn niet alleen de jonge ouders die Babboe inspireren om nieuwe producten te blijven maken en onze huidige bakfietsen te verbeteren. Ook ondernemers inspireren! Babboe is dit jaar in het segment van goederentransport gestapt en speciaal voor ondernemers hebben wij de zakelijke bakfiets geïntroduceerd. De Babboe Pro bakfiets is een praktisch en duurzaam zakelijk transportmiddel voor het vervoeren van goederen in een drukke stad.

Drankenspeciaalzaak Ton Overmars is één van de ondernemers die zijn producten met een Babboe Pro bakfiets bij zijn klanten bezorgt. Babboe sprak met Hendrik-Jan van Drankenspeciaalzaak Ton Overmars.

Wil je jouw bedrijf even kort voorstellen? Welke goederen of dienst vervoer je met de bakfiets?

Drankenspeciaalzaak Ton Overmars probeert al sinds 1971 het leven een beetje aangenamer te maken door dranken aan te raden waar wij in geloven. Onze wijnwinkels, of eigenlijk slijterijen, zijn gevestigd aan het Hoofddorpplein en aan de Middenweg in Amsterdam. Naast de winkelverkopen leveren wij onze wijnen ook aan horeca, kantoren en particulieren. Sinds kort bezorgen wij de wijnen middels de elektrische zakelijke bakfiets van Babboe.

Heb je voorheen gebruik gemaakt van een bestelbus voor vervoer in de stad of is bezorgen nieuw voor je bedrijf?

Voorheen hebben wij gebruik gemaakt van een aantal diesel bestelbussen om ons door de grote stad te manoeuvreren. Sinds een jaar hebben wij onze bestelbussen verkocht en hebben wij een elektrische Renault Master aangeschaft met daarop een fulltime chauffeur. Er zijn echter ook veel last minute of kleine bestellingen die even snel weggebracht moeten worden. Voor dit soort bezorgingen is de Babboe Pro bakfiets ideaal. Zeker nu in deze Corona tijd zijn er veel klanten en consumenten die hun drank thuisbezorgd willen krijgen.

Welk probleem lost de Babboe Pro bakfiets voor jou op?

De Babboe Pro bakfiets zorgt ervoor dat wij meerdere bezorgingen tegelijkertijd kunnen doen. Er kunnen namelijk enorm veel dozen wijn in de bakfiets, waardoor het bezorgen van onze producten een stuk sneller gaat dan met een bestelbus. Dankzij de elektrische ondersteuning die de bakfiets heeft, is het trappen met een zwaar gewicht een eitje en kunnen wij snel en gemakkelijk van A naar B. In een drukke stad als Amsterdam is het ook een groot voordeel dat je de bakfiets voor de deur kunt parkeren. Geen gedoe met het zoeken naar een parkeervak én geen parkeerkosten!

Speelt duurzaamheid een grote rol in je bedrijf en hoe helpt de Babboe Pro bakfiets daarbij?

Duurzaamheid speelt zeker een grote rol in ons bedrijf. Wij vinden dat onze producten namelijk niet met vervuilende vervoersmiddelen geleverd moeten worden. Daarom zijn wij overgestapt op een elektrische bestelbus waar wij onze producten mee bezorgen. De elektrische Babboe Pro bakfiets past ook perfect in ons ideaalbeeld om de CO2 uitstoot te helpen verminderen.

Wat vind je van het idee dat je jouw Babboe Pro bakfiets kunt bestickeren met je eigen logo?

De bestickering maakt de bakfiets helemaal af! Onze klanten reageren er erg enthousiast op en dat is natuurlijk erg leuk om te horen. Daarnaast hebben wij een type bakfiets, waarbij bepaalde merken hun logo tegen een kleine vergoeding op de stickers kunnen plaatsen.

Welke financiële voordelen heeft de bakfiets voor jou? Denk aan benzine, parkeerkosten, etc.

De elektrische bakfiets heeft niet per se financiële voordelen voor ons, omdat wij al een elektrische bestelbus hadden. De bakfiets heeft echter wel commerciële voordelen, omdat de Babboe Pro zeer flexibel is. Je kunt al snel een collega op pad sturen met de bakfiets voor een spoedlevering.

Hoe reageren klanten op jouw Babboe Pro bakfiets?

Onze klanten vinden de Babboe Pro bakfiets helemaal top. Ze vinden de elektrische bakfiets sportief, snel en schoon voor het milieu.

Wat is jouw advies aan bedrijven die nog twijfelen om over te stappen naar een zakelijke bakfiets?

Eigenlijk moet je het niet willen om met een auto of bestelbus in de grote stad rond te rijden. Het is vaak druk, waardoor je lang onderweg bent. De zakelijke bakfiets heeft enorm veel voordelen voor kleine leveringen. Je kunt meerdere leveringen tegelijkertijd doen, omdat je overal zo tussendoor fietst. Zonder enige oponthoud op de weg, of parkeerproblemen door volle parkeervakken. Wij zijn ontzettend blij met onze Babboe Pro bakfiets!


Terug naar het overzicht