Filter op

Blog

Op de bakfiets trouwen? Dat kan!

Op de bakfiets trouwen? Dat kan!

Wanneer je je bruiloft aan het plannen bent, is het vervoer misschien niet iets wat als eerste op je lijstje staat. Maar een mooi vervoersmiddel kan wel het verschil maken op jullie trouwdag. Ben je op zoek naar een origineel idee? En heb je al een bakfiets in de schuur staan? Kies dan voor een trouwvervoer bakfiets. Je zult zien dat je gezien gaat worden als jullie in jullie unieke trouwbakfiets aan komen fietsen bij de trouwlocatie.

Op de bakfiets met zonnepanelen naar Glasgow

Op de bakfiets met zonnepanelen naar Glasgow

Noël Wilmes is eigenaar en ondernemer van HairVisit, de bakfietskapper van Maastricht. Hij fietst op zijn unieke Babboe Carve bakfiets met zonnepanelen naar al zijn klanten toe. In 2021 heeft hij al ruim 3500km gereden op volledige zonne-energie. Eind oktober fietst hij naar de klimaattop in Glasgow om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

De beste bakfiets 2021: we hebben 10 tips speciaal voor jou

De beste bakfiets 2021: we hebben 10 tips speciaal voor jou

Je wilt een bakfiets aanschaffen, maar waar begin je? Een proefrit maken is het beste advies dat we kunnen geven, maar voordat het zover is, moet je eerst een paar keuzes maken. Met deze 10 tips helpen we je op weg zodat je weet waar je op moet letten om de beste bakfiets 2021 te vinden.

Fietsen met je hond is een feestje
Dog
Go

Fietsen met je hond is een feestje

Jij op de fiets. Je hond naast je aan de lijn. Je kijkt even opzij en wapperende oren en een hijgende tong is wat je ziet. Lopen naast de fiets kan voor een hond een goede vorm van lichaamsbeweging zijn. Doordat de hond rechtuit loopt in een regelmatig tempo worden hierbij spieren opgebouwd zonder dat de gewrichten zwaar belast worden. Maar niet voor elke hond is het lopen naast de fiets aan te raden. Sommige rassen zijn hiervoor niet of minder geschikt vanwege hun bouw of afmetingen. Het is daarom ontzettend belangrijk om de gezondheid van je hond in het oog te houden als je wilt fietsen met je hond.

Zo kun je de bakfiets meenemen op vakantie
Sommer

Zo kun je de bakfiets meenemen op vakantie

Je bent thuis helemaal gewend aan je bakfiets en wilt deze het liefst ook meenemen op vakantie. Je eigen bakfiets fietst immers toch het prettigst. Het vervoeren van een bakfiets is alleen wel wat moeilijker dan een normale fiets. Een bakfiets kan bijvoorbeeld door het gewicht al niet vervoerd worden op een trekhaak of autodak. Gelukkig zijn er wel andere manieren om je bakfiets te vervoeren en op je vakantiebestemming te krijgen. We vertellen je de do’s en de don’ts!

Het gewicht van een bakfiets

Het gewicht van een bakfiets

Een bakfiets is zwaarder dan een normale fiets, maar daar merk je niet zo veel van. Als je een heuvel op rijdt, kost dat meer trapkracht en bij het omlaag rijden meer remkracht. Wanneer je een elektrische bakfiets rijdt, voelt de trapondersteuning aan als een duwtje in de rug.

bakfiets foodtruck

Een bakfiets foodtruck van Babboe Pro

Wist je dat de Babboe Pro vrachtfietsen jou als ondernemer kunnen helpen om een bakfiets foodtruck te creëren? Een foodtruck hoeft namelijk niet per sé groot en opzichtig te zijn om op te vallen. Juist de nostalgische foodtrucks in de vorm van een bakfiets zijn een verrassende verschijning op feesten, festivals en evenementen.

Babboe op Eurobike, de grootste fietsbeurs in Europa

Babboe op Eurobike, de grootste fietsbeurs in Europa

Van 1 t/m 4 september 2021 vond de 29e editie van Eurobike plaats, de grootste fietsbeurs van Europa. Babboe presenteerde in Friedrichshafen aan de Duitse Bodensee de nieuwste bakfietsen Babboe Go, Babboe Carve en Babboe Flow. Daarnaast waren ook de vrachtfietsen van Babboe Pro aanwezig op de beurs.

Blog