Blog

Herfstpret met je bakfiets: 7 handige tips!
Herfst

Herfstpret met je bakfiets: 7 handige tips!

De eerste bladeren vallen van de bomen, haal de handschoenen en sjaals maar tevoorschijn! Ook in de herfst is de bakfiets jouw steun en toeverlaat. In deze blog geven we je een aantal tips om het meeste uit dit seizoen te halen.

Bakfiets zomertips

Tips om jouw bakfiets zomerklaar te maken

Het zonnetje begint weer te schijnen en de bloemen staan in bloei: hét moment om met je bakfiets een ritje te maken! Hier zijn 7 tips jouw bakfiets klaar te stomen voor het mooie weer.

Skip de auto: deze 8 voordelen biedt een bakfiets jou

Skip de auto: deze 8 voordelen biedt een bakfiets jou

Cargo bikes, ook bekend onder de naam bakfiets. Je bent ze vast wel eens tegen gekomen. Ze zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Er zijn tweewielers voor de sportieve ouders die van wendbaarheid en sportiviteit houden, en er zijn driewielers voor meer ruimte en stabiliteit. Een weloverwogen beslissing die steeds meer jonge ouders maken. Want steeds vaker kiezen jonge vaders en moeders voor een cargo fiets om zo hun gezinsleven te verbeteren. Maar waarom?

Bakfiets kopen

Bakfiets kopen en testen: alle mogelijkheden op een rij

Bakfietsen worden steeds populairder: niet alleen in grote steden maar ook daarbuiten zie je ze steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. In de stad is de bakfiets het beste vervoersmiddel om met je kinderen veilig van A naar B te komen. Daarnaast is het duurzamer en dus beter voor het milieu én goedkoper dan met de auto. Geen hoge brandstofkosten meer! Overweeg je een bakfiets te kopen? We zetten een aantal vragen voor je op een rij die de keuze voor jou makkelijk maken.

Dé bakfiets accessoires voor jou

Dé bakfiets accessoires voor jou

Je kent die lijstjes wel met hippe musthaves. Zonnebrillen, tassen, schoenen en sieraden. Nu hebben mijn vriend en ik regelmatig discussies over mijn hoeveelheid kleding, schoenen en tassen, maar voor leuke bakfiets accessoires is hij echter wel te porren. Daarom een lijstje met musthaves voor de bakfiets, want we hebben allemaal nog wel wat te willen toch?

Babboe Big vs Babboe Max-E
Big
Max

Babboe Big vs Babboe Max-E

Voordat ik de Babboe Max-E kreeg, fietste ik altijd op de Babboe Big. Het leek me leuk om eens te kijken naar de verschillen. Er is uiteraard één overduidelijk verschil dat met name voor gastouders en grote gezinnen van belang is. In de Babboe Max-E kunnen twee kindjes meer. Als gastouder kun je maximaal 6 kindjes opvangen en het is heel prettig als al die kindjes in de bakfiets passen.

Ochtendroutine met de bakfiets
Curve

Ochtendroutine met de bakfiets

Blogger Camilla heeft geen rijbewijs, dus er wordt veel gefietst. En dan is een bakfiets – de Babboe Curve Mountain in haar geval – een uitkomst. In dit blog vertelt ze alles over haar (gebrek aan) routine in de ochtend. 

Bakfietsen in de winter

Bakfietsen in de winter

In de winter bakfietsen is wel een iets andere tak van sport dan in de zomer. We geven je graag wat tips om de winter met je bakfiets goed door te komen.