Levertijd bakfietsen: 4-5 weken*. Accessoires/onderdelen: 1-3 werkdagen. Meer informatie over onze dienstverlening.
* Zie levertijden voor enkele uitzonderingen.

Over Babboe Bakfietsen - innovatief bakfiets bedrijf

De zoektocht naar de ideale bakfiets door een groep ouders in 2005 is hét begin van de Babboe bakfiets, want de ideale bakfiets blijkt op dat moment niet te bestaan.

Samen met een ingenieursbureau maken deze ouders plannen voor het ontwikkelen van een kwalitatieve en betaalbare bakfiets. Maar wat is betaalbaar en wat vinden andere ouders een goede bakfiets? Twee jaar later wordt de Babboe Big op de markt gebracht. Een robuuste driewielbakfiets die aan alle eisen van de ouders van Babboe voldoet. Het begin van een bloeiend bedrijf! In maart 2017 vierden we feest, want het bakfiets bedrijf bestond toen 10 jaar.

bakfiets bedrijf

Bakfiets in Nederland

Al snel verovert de eerste Babboe bakfiets de Nederlandse straten. Steeds meer ouders ontdekken de bakfiets als vervoermiddel voor hun kinderen. De eerste Babboe-pioniers helpen ons met het verbeteren van de Babboe Big. We ontwikkelen een uitgebreid garantie- en servicepakket en het assortiment accessoires wordt uitgebreid. Maar voor achterover leunen was uiteraard geen tijd!

Babboe blijft betaalbaar

We blijven innoveren en zorgen ervoor dat meer gezinnen de kans krijgen om proefritten te maken op de bakfiets. We organiseren meer testdagen door het hele land. Maar we blijven wel in onze online aanpak geloven. We gaan niet in zee met fietsenwinkels met hoge marges, waardoor we onze bakfietsen betaalbaar kunnen houden, zonder af te dingen op kwaliteit.

Babboe verovert de wereld

Wat ons betreft verdient ieder jong gezin een kans op een goede betaalbare bakfiets. De eerste stappen over de grens worden dus al snel gemaakt. Hoewel de fiets nog niet overal zo'n populair vervoersmiddel is als in Nederland, wordt het steeds meer als duurzaam alternatief gezien. Een mooi begin van het buitenlandse avontuur van Babboe. Babboe is inmiddels wereldwijd verkrijgbaar.

bakfiets bedrijf Babboe

De elektrische revolutie

Na de introductie van de Babboe Big krijgen we steeds vaker vragen over het ontwikkelen van een bakfiets met elektrische trapondersteuning. Wat een goed idee: altijd wind mee, zelfs met een volle bak! We gaan in gesprek met een aantal topleveranciers en kunnen in 2009 de Babboe Big met elektrische trapondersteuning presenteren. Het model is zo'n succes dat we sindsdien al onze modellen met elektrische trapondersteuning uitrusten.

Onze bakfietsen

Nadat onze Babboe Big de harten van veel jonge gezinnen wist te veroveren, brachten we in 2010 de Babboe City, onze tweewiel bakfiets op de markt. Slank, wendbaar en sportief. De Babboe City was een welkome aanvulling op ons assortiment. Net als de Babboe Curve, de hippe upgrade van ons allereerste model. De Curve heeft fraaie ronde vormen, onze bekende veiligheidsonderdelen en we verwerkten alle tips en opmerkingen van de klanten van het eerste uur. In mei 2017 werd de Babboe Carve gelanceerd, het beste van twee werelden: de stabiliteit van een driewielbakfiets gecombineerd met de wendbaarheid van een tweewielbakfiets. In juli 2017 volgde de lancering van de Babboe Mini; een compacte en wendbare tweewielbakfiets die korter is dan een normale tweewielbakfiets. Dit maakt de Babboe Mini ideaal voor in de stad!

bakfiets bedrijf

Babboe Service

We verkopen onze bakfietsen alleen online, maar dat betekent niet dat we niet offline te vinden zijn. Zo kun je onze bakfietsen regelmatig uitproberen tijdens onze testdagen. Daarnaast hebben we een groep professionele bakfietsmonteurs in dienst, die landelijk bakfiets-service kunnen bieden en je vindt ons regelmatig op grote beurzen.

De toekomst

Het zijn de jonge ouders die ons inspireren om nieuwe producten te blijven maken en onze huidige bakfietsen te verbeteren. Hoe kunnen we onze bakfietsen nog handiger, leuker en veiliger maken. Heb je tips voor ons, vertel het dan, we blijven immers een merk van ouders, voor ouders. Ben je inmiddels enthousiast geworden over onze bakfietsen? Bezoek dan ook eens onze webshop en bekijk de verschillende modellen.

Naar de Webshop >

 

innovatief bakfiets bedrijf