Over Babboe Bakfietsen - innovatief bakfiets bedrijf

De zoektocht naar de ideale bakfiets door een groep ouders in 2005 is hét begin van de Babboe bakfiets, want de ideale bakfiets blijkt op dat moment niet te bestaan.

Samen met een ingenieursbureau maken deze ouders plannen voor het ontwikkelen van een kwalitatieve en betaalbare bakfiets. Maar wat is betaalbaar en wat vinden andere ouders een goede bakfiets? Twee jaar later wordt de Big op de markt gebracht. Een robuuste driewielbakfiets die aan alle eisen van de ouders van Babboe voldoet. Het begin van een bloeiend bakfiets bedrijf! In maart 2017 vierden we feest, want het bakfiets bedrijf bestond toen 10 jaar.

Bakfiets in Nederland

Al snel verovert de eerste Babboe bakfiets de Nederlandse straten. Steeds meer ouders ontdekken de bakfiets als vervoermiddel voor hun kinderen. De eerste Babboe-pioniers helpen ons met het verbeteren van de Big. We ontwikkelen een uitgebreid garantie- en servicepakket en het assortiment accessoires wordt uitgebreid. Maar voor achterover leunen was uiteraard geen tijd!

Babboe blijft betaalbaar

We blijven innoveren en zorgen ervoor dat meer gezinnen de kans krijgen om proefritten te maken op de (elektrische) bakfiets. We organiseren meer bakfiets testdagen door het hele land. Maar we blijven wel in onze online aanpak geloven. We gaan niet in zee met fietsenwinkels met hoge marges, waardoor we onze bakfietsen betaalbaar kunnen houden, zonder af te dingen op kwaliteit.

Babboe verovert de wereld

Wat ons betreft verdient ieder jong gezin een kans op een goede betaalbare bakfiets. De eerste stappen over de grens worden dus al snel gemaakt. Hoewel de bakfiets nog niet overal zo'n populair vervoersmiddel is als in Nederland, wordt het steeds meer als duurzaam alternatief gezien. Een mooi begin van het buitenlandse avontuur van Babboe. Babboe is inmiddels wereldwijd verkrijgbaar.

De elektrische revolutie

Na de introductie van de Big krijgen we steeds vaker vragen over het ontwikkelen van een bakfiets met elektrische trapondersteuning. Wat een goed idee: altijd wind mee, zelfs met een volle bak! We gaan in gesprek met een aantal topleveranciers en kunnen in 2009 de Big met elektrische trapondersteuning presenteren. Het model is zo'n succes dat we sindsdien al onze modellen met elektrische trapondersteuning uitrusten.

Onze bakfietsen

Nadat onze Big de harten van veel jonge gezinnen wist te veroveren, brachten we in 2010 de City, onze tweewiel bakfiets op de markt. Slank, wendbaar en sportief. De City was een welkome aanvulling op ons assortiment. Net als de Curve, de hippe upgrade van ons allereerste model. De Curve heeft fraaie ronde vormen, onze bekende veiligheidsonderdelen en we verwerkten alle tips en opmerkingen van de klanten van het eerste uur. In mei 2017 werd de Carve gelanceerd, het beste van twee werelden: de stabiliteit van een driewielbakfiets gecombineerd met de wendbaarheid van een tweewielbakfiets. In juli 2017 volgde de lancering van de Mini; een compacte en wendbare tweewielbakfiets die korter is dan een normale tweewielbakfiets. Dit maakt de Mini ideaal voor in de stad!

In januari 2020 stapte Babboe ook in het segment van goederentransport. De nieuwe Babboe Pro bakfietsen zijn het ideale transportmiddel voor het vervoeren van goederen door de stad.

Babboe Service

We verkopen onze bakfietsen alleen online, maar dat betekent niet dat we niet offline te vinden zijn. Zo kun je onze bakfietsen regelmatig uitproberen tijdens onze bakfiets testdagen. Daarnaast hebben we een groep professionele bakfietsmonteurs in dienst, die landelijk bakfiets-service kunnen bieden en je vindt ons regelmatig op grote beurzen.

De toekomst

Het zijn de jonge ouders die ons inspireren om nieuwe producten te blijven maken en onze huidige bakfietsen te verbeteren. Hoe kunnen we onze bakfietsen nog handiger, leuker en veiliger maken. Heb je tips voor ons, vertel het dan, we blijven immers een merk van ouders, voor ouders. Ben je inmiddels enthousiast geworden over onze bakfietsen? Bezoek dan ook eens onze webshop en bekijk de verschillende modellen.