Skip de auto: deze 8 voordelen biedt een bakfiets jou

Skip de auto: deze 8 voordelen biedt een bakfiets jou

Cargo bikes, ook bekend onder de naam bakfiets. Je bent ze vast wel eens tegen gekomen. Ze zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Er zijn tweewielers voor de sportieve ouders die van wendbaarheid en sportiviteit houden, en er zijn driewielers voor meer ruimte en stabiliteit. Een weloverwogen beslissing die steeds meer jonge ouders maken. Want steeds vaker kiezen jonge vaders en moeders voor een cargo fiets om zo hun gezinsleven te verbeteren. Maar waarom?

1. Bakfiets is goedkoper dan een auto 

Mocht je van plan zijn om een tweede auto te kopen, dan kan een bakfiets je wellicht overhalen. Het scheelt namelijk heel veel kosten om een tweede auto voor de deur te hebben staan. Bij een bakfiets hoef je geen wegenbelasting te betalen en ook brandstofkosten zijn verleden tijd. Die kosten kun je ook een keer gebruiken voor bijvoorbeeld een leuk uitje naar de dierentuin. 

2. Ruimte genoeg 

Mochten jouw kinderen na schooltijd onverwachts met hun vriendjes of vriendinnetjes willen spelen, dan kunnen deze kindjes ook mee in de bakfiets. Er is ruimte genoeg! Ook boodschappen zijn eenvoudig in de ruime bak mee te nemen. Hier heb je dus de kofferbak van je auto niet meer voor nodig. 

3. Geen parkeerkosten

Een auto moet natuurlijk ergens geparkeerd worden. Als je bijvoorbeeld in een drukke stad bent, is dat lastig. Met een bakfiets hoef je niet eerst rondjes te rijden voor een geschikt parkeerplekje. Je kunt de bakfiets namelijk gratis parkeren in jouw garage, tuin of voor de deur.

4. Je hebt geen rijbewijs nodig

Mocht je geen rijbewijs hebben, dan kan een bakfiets ook een goede optie zijn om je als gezin in te vervoeren. Met het gezin op pad met een bakfiets is een hele leuke én gezellige ervaring. 

Kinderen in de cargo bike

5. Lever een bijdrage aan het milieu

Een bakfiets is in vergelijking met een auto veel beter voor het milieu. Een groot voordeel van de elektrische bakfiets is dat je veel minder uitstoot van CO2 veroorzaakt tijdens het rijden. Daardoor draag je bij aan een beter klimaat en schonere lucht. Er komt wel CO2 vrij bij het opwekken van de elektriciteit voor de accu, maar dat is veel minder dan wat een auto aan CO2-uitstoot veroorzaakt. Door vaker de bakfiets te pakken, kun je veel CO2 besparen en jouw impact op het klimaat verkleinen.

6. Fietsen is gezond

Fietsen is goed voor je gezondheid, ook als je fietst op een elektrische bakfiets. Als je gaat fietsen, ben je lekker in beweging en gaan je hart, longen en spieren aan het werk, waardoor je stofwisseling versnelt. In vergelijking met de auto of het openbaar vervoer, beweeg je op een fiets natuurlijk veel meer. Bijkomend voordeel is dat je buiten in de frisse lucht bent, wat goed is voor je weerstand. Fietsen vermindert tevens stress. Tijdens het fietsen worden de stofjes endorfine en serotonine aangemaakt, wat jou een geluksgevoel geeft

7. Geen files met de bakfiets

Elke dag in de file staan? Daar word je niet gelukkig van. Met een bakfiets ben je flexibel en neem je meerdere kinderen mee op de fiets. In de stad rij je zo de file voorbij en kun je de bakfiets veel makkelijker en zonder extra kosten parkeren. Als je eenmaal een bakfiets hebt, zul je zien dat je ook meer gaat fietsen. Van de supermarkt, naar school, naar die ene speeltuin die iets verderop is. Een bakfiets geeft je vrijheid!

8. Beter zicht op de kids

Met een bakfiets heb je altijd zicht op jouw kinderen. Doordat je mini’s voorin de bak zitten, behoud je het overzicht én kun je makkelijker de interactie met ze aan gaan. Kinderen genieten enorm van een ritje in de bakfiets. Ze kunnen alles bekijken en gezellig kletsen met elkaar. Het is een hele beleving! Jij geniet van het plezier dat jouw kinderen in de bakfiets hebben, en de kinderen genieten enorm van de quality time met jou.

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel