Beste bakfiets - Van ouders voor ouders

Babboe is een Nederlands merk ontwikkeld door ouders, voor ouders. Sinds 2007 zijn het jonge ouders die ons inspireren om de beste bakfiets te maken die het dagelijks leven net iets leuker en gemakkelijker maken.

Wist je dat?

  • Er 60 jonge ouders dagelijks werken om de leukste en veiligste bakfiets te maken?
  • Er gemiddeld met een Babboe bakfiets zo’n 4562 kilometer wordt afgelegd per gezin?
  • Er al meer dan 50.000 gezinnen in meer dan 33 landen dagelijks genieten van het plezier van een Babboe bakfiets?
  • Er meer dan 80 jonge ouders dagelijks klaar staan om andere ouders een Babboe uit te laten proberen?

Door de jarenlange ervaring en wekelijkse gesprekken met jonge ouders weten we precies wat belangrijk is in een bakfiets voor een jong gezin. Daarom zijn onze bakfietsen uitgerust met een aantal handige zaken speciaal voor jonge ouders.

Kindvriendelijke opstapjes

Willen jouw kinderen ook alles zelf doen? Daar hebben we rekening mee gehouden. Al onze bakfietsen zijn voorzien van veilige kindvriendelijke opstapjes. Zo weet je zeker dat spatborden niet gebruikt worden als opstap en dat zal de levensduur van jouw bakfiets sterk verlengen.

bakfiets opstapjes

Houten bak
De houten bak van een Babboe bakfiets heeft een opstaande rand. Handig om tegen aan te liggen, maar ook robuust. Hij is gemaakt zodat hij tegen veel omstandigheden bestand is. Of het nu gaat om kleine kindertandjes die zich er graag in vast bijten of voetjes die op de rand staan om er uit te klimmen. Met de houten bak van Babboe weet je zeker dat je jarenlang kan genieten.

Lage instap
Met je kostbaarste bezit voor je neus wil je er zeker van zijn dat je altijd veilig bij de grond kan komen. Vandaar dat alle bakfietsen zijn uitgerust met een speciale lage instap. Hierdoor kan je bij elke bakfiets makkelijk met je voeten bij de vloer. Een bijkomend voordeel, een lage instap zorgt er ook voor dat het zwaartepunt van de bakfiets laag zit, hierdoor heb je een extra stabiele wegligging.

Stuur
Een Babboe bakfiets wordt standaard uitgevoerd met een gewoon stuur. Zo hoef je niet te wennen aan een stuur met een ouderwetse beugel en de bediening van de bakfiets binnen handbereik. Of het nu gaat om versnellingen of remmen, je kan deze bedienen zonder het stuur los te laten. Ook kan je de parkeerrem, in het geval van een bakfiets met drie wielen, bedienen vanaf het stuur.

Beste bakfiets - Veiligheid

Aangezien je jouw kostbaarste bezit vervoert in een bakfiets is er ook goed nagedacht over veiligheid.

driepuntsgordels

Speciale driepuntsgordels
Voor de veiligheid van de kinderen is het belangrijk dat kinderen in de bak vastgezet worden. Daarom komen de bakfietsen met driepuntsgordels.

Brede banden
Alle bakfietsen zijn allemaal uitgerust met brede banden voor optimaal rijcomfort. Aan beide zijden voorzien van een reflectiestreep om de zichtbaarheid in het verkeer te vergroten en hiermee veiligheid voor iedereen.

Verlichting
De Babboe bakfietsen zijn allemaal voorzien van LED verlichting voor en achter. Bij onze bakfietsen met drie wielen hebben we er voor gekozen om de bakfiets aan de voorzijde aan beide kanten te voorzien van lampjes. Zo weet tegemoetkomend verkeer in het donker dat de bakfiets breder is dan een gewone fiets.

Ringslot
Een bakfiets is een grote uitgave. Je wilt dan wel zeker weten dat hij ook veilig blijft. Daarom zit een ART gecertificeerd ringslot op al onze bakfietsen. Daarnaast adviseren we alle ouders om jouw bakfiets ook vast te zetten aan de vaste wereld.

Parkeerrem / stabiele standaard
Als je afstapt wil je zeker weten dat de bakfiets echt stilstaat. Zeker als je bijvoorbeeld de kindjes laat uitstappen. Daarom heeft Babboe een speciale parkeerrem voor de driewielbakfiets ontwikkeld, die je makkelijk kan vastzetten en losmaken. Voor onze tweewielbakfiets hebben we een speciale standaard ontwikkeld waardoor de bakfiets extra stabiel staat. Vanwege de speciale hoek blijft de bakfiets stevig staan.

Kantelstoppers
Stel je voor dat je om welke reden dan ook dat je met je bakfiets een scherpe bocht moet maken. Een tweewielbakfiets is wendbaarder en kan makkelijker een scherpe bocht maken. Een driewielbakfiets heeft iets meer ruimte nodig. Om te voorkomen dat de bak niet haaks op je bakfiets komt te staan zijn de Babboe Big en Babboe Curve uitgerust met kantelstoppers. Zij voorkomen dat er bij normaal gebruik kantelrisico kan ontstaan.

Heb je al een bakfiets? Dan hebben we bij Babboe een ruim assortiment accessoires om jouw ritje in de bakfiets compleet te maken. Heb je nog geen bakfiets? Babboe heeft een breed assortiment aan bakfietsen geschikt voor elk budget en elke gezinssamenstelling.

Alle bakfietsen >