Fietskar voor honden of bakfiets als hondentransporter

Zou je je hond(en) ook wel eens met de fiets willen meenemen? Voor kleine honden heb je dan aan een fietsmand voor honden genoeg. Maar voor grote of een paar honden is een hondenfietskar of een hondentransporter (hondenbakfiets) beter geschikt. In een hondenfietskar zit je hond achter je, waardoor je hem niet goed in de gaten kunt houden. In een bakfiets zitten je honden in een hoge bak voor je neus. Tijdens onze testdagen zien we dat honden een rit in een bakfiets meestal meteen leuk vinden. Wil je weten wat andere fietsers van de Babboe Dog vinden, lees dan de klantervaringen. In onderstaande tabel hebben we een paar vergelijkingspunten tussen een bakfiets voor honden en een hondenfietskar op een rijtje gezet. 

Eigenschappen Babboe bakfiets Fietskar hond
Veiligheid in het verkeer +++ +
Stabiliteit +++ +
Honden in het zicht +++ -
Plaats voor 1 - 2 honden +++ -
Evt. extra plaats voor 1 - 2 kinderen +++ ---
Veiligheidsgordels voor kinderen +++ ---
Draaicirkel - --
Rijgedrag/wegligging +++ +
Als hondenbuggy te gebruiken --- +
Veilig bij hogere snelheid +++ ++
Oog ter bevestiging van de hondenlijn +++ -
Materiaal (hout vs tentdoek) +++  +
Plaats voor andere dingen +++ --
Weerbestendig +++ +++
Benodigde parkeerplaats + +++
Duurzaamheid +++ +
Prijs vanaf ca. € 1500 vanaf ca. € 300

Bron: De vergelijking is opgesteld met hulp van Babboe Dog gebruikers die ervaring met een hondenfietskar hebben. 

Hondenfietskarren liggen zeer laag op de weg en kunnen daardoor makkelijk door automobilisten over het hoofd worden gezien. Maar het voordeel van een hondenfietskar is dat de aanhanger makkelijk achter je gewone fiets gekoppeld kan worden. Hiervoor moet je wel eerst controleren of je fiets voor een hondenfietskar geschikt is. Een Babboe Dog bakfiets is in vergelijking met een hondenfietskar duurder in aanschaf. Maar door het opklapbare bankje kan de Babboe Dog in het dagelijks leven ook voor het vervoer van kinderen, boodschappen en goederen worden gebruikt. Veel Babboe gezinnen hebben hun auto voor een duurzame bakfiets verruild.

Ben je nieuwsgierig wat een bakfiets voor honden nog meer te bieden heeft? In de webshop vind je alle informatie. De Babboe Dog of Dog-E wordt door onze logistieke partner rijklaar en gratis aan huis geleverd.

Alle hondenbakfietsen >