Spaken

Wil je een spaak vervangen of vernieuwen aan je bakfiets? Bekijk hier ons ruime assortiment aan spaken voor bakfietsen. Er zijn veel verschillende soorten spaken in diverse spaaklengtes verkrijgbaar. Weet je niet welke spaak geschikt is voor jouw bakfiets? Neem dan contact op met onze serviceafdeling.

1-12 of 18 producten

Pagina
per pagina

1-12 of 18 producten

Pagina
per pagina

Spaken voor bakfietsen

Hier vind je de passende spaken voor jouw Babboe bakfiets. Wil je spaken kopen? Door nieuwe te bestellen kun je de spaken in je bakfiets vervangen of vernieuwen. Belangrijk is dat je de juiste spaken koopt met de goede spaaklengte en spaakdikte.

Wanneer je spaak kapot is, moet je niet verder gaan fietsen. Alle spaken samen zorgen ervoor dat een fietswiel recht is en op zijn plek blijft. Met een kapotte spaak, kan er een slag in het wiel ontstaan, waardoor er extra kracht op de andere spaken komt te staan, die daardoor ook weer kunnen breken. Je kunt het beste je spaak snel (laten) vervangen om meer schade aan je wiel te voorkomen.

Controleer regelmatig de spaakspanning van je bakfiets. Op het eerste gezicht vallen slappe spaken namelijk niet op, maar ze kunnen in je binnenband gaan prikken en zo een lekke band veroorzaken. Ook kunnen de spaken uiteindelijk afbreken, zodat je zelfs een nieuw wiel moet aanschaffen.

Bij een nieuwe bakfiets, of nieuw wiel, is het belangrijk om de eerste weken de spaakspanning regelmatig te controleren. De spaken zijn bij de eerste ritjes namelijk nog niet afgestemd op jouw fietsgedrag.