Babboe lanceert jongste telg ‘Babboe Mountain’

‘Eerste bakfietsgeneratie zit al op de middelbare school’

Amersfoort, december 2015 – Hoogteverschillen, tegenwind, tunnels, bruggen en lange afstanden, iedere fietser kent deze uitdagingen. Met de Babboe Mountain, die is uitgerust met een Yamaha midden-motor en traploze NuVinci versnellingen, behoren die uitdagingen tot het verleden. Een krachtsensor zorgt er bovendien voor dat de kracht van de elektrische fiets precies wordt afgestemd op de kracht die de berijder zelf geeft. Dat geeft een natuurlijke fietservaring en voorkomt het gevoel dat de fiets er met jou van door gaat.

Quality time

Met de Babboe Mountain fiets je soepeler en dat nodigt uit voor meer ritjes en het afleggen van langere afstanden. Dat is niet alleen voor de ouders goed nieuws, óók voor de kinderen. Want de ritjes in de bakfiets zijn de momenten waar je later met veel plezier aan terug denkt. ‘Mobiele quality time’ noemen ze dat bij Babboe. “De eerste bakfietsgeneratie zit inmiddels op de middelbare school”, vertelt Carien Bardoel, één van de bedenkers van Babboe. “De dagelijkse ritjes naar school, kinderdagverblijf, park of zwembad, ze worden gekoesterd. Na ruim 10 jaar ‘bakfiets in het Nederlandse straatbeeld’ kunnen we dan ook wel zeggen dat de bakfiets een blijvertje is.”

Voor ouders die – waar ook ter wereld - de aanschaf van een bakfiets overwegen staat veiligheid op de eerste plaats. Daarna volgen praktische overwegingen zoals het vervoeren van meerdere kinderen en ruimte voor boodschappen. Bovendien is de bakfiets een duurzaam alternatief voor de tweede auto.

Zwitserse bergen

Babboe peilt voortdurend de wensen en behoeften van zowel grote als kleine gebruikers. Met de ontwikkeling van de Babboe Mountain heeft Babboe gehoor gegeven aan de vraag om een nog betere elektrische bakfiets op de markt te brengen. Niet alleen in een fietsland als Nederland is deze nieuwe bakfiets een aanwinst, ook in het buitenland zal de Babboe Mountain worden geïntroduceerd. Daar is het dé oplossing voor de gebieden waar andere elektrische systemen te kort schieten.

Wereldwijd

Babboe is wereldwijd vertegenwoordigd in 22 landen. Koplopers zijn Nederland en Denemarken. Op de voet gevolgd door België en Duitsland. Ook in de Engeland en Frankrijk ontdekken steeds meer ouders en kinderen de bakfiets. De Babboe Mountain is uitgebreid getest in de Zwitserse bergen. De Babboe Mountain is leverbaar als twee- en drie-wiel bakfiets.