Wat te doen bij schade aan je bakfiets?

Met de Casco compleet verzekering is je bakfiets tegen diefstal en tegen schade verzekerd. Deze Babboe verzekering bakfiets houdt het volgende in: diefstal, casco, ongevallen en verhaalservice.

Heb je een Kingpolis verzekering van vóór 2021 (verzekeringspaket Plus of Premium) is cacoschade verzekerd. De verzekering dekt dan de schade aan het voertuig (de bakfiets) zelf maar niet aan inzittenden en meegvoerde goederen. Heb je zelf ook lichamelijk letsel én is er een tegenpartij betrokken? In dat geval kan je contact opnemen met de helpdesk van Kingpolis om de mogelijkheden voor gratis letselschade-service te bespreken. Tel: 085 - 7441650


Verzekering bakfiets schade | wat te doen?

  1. Meld middels het Kingpolis schadeformulier de schade bij Kingpolis. Binnen 14 dagen nadat de schadegebeurtenis heeft plaats gevonden. Je dient duidelijk te omschrijven wat er is gebeurd en of de schade mogelijk te wijten is aan een ander. 
  2. Laat een schaderapport opmaken door een Babboe monteur. De schade wordt opgenomen en hier wordt vervolgens een schaderapport van opgesteld dat je kunt inzetten voor een claim bij je verzekering.
  3. Na opname van de schade ontvang je van Babboe het schaderapport (met de opsomming van alle nodige onderdelen, werkuren, voorrijkosten en eventuele accessoires) per email.  
  4. Dien het schadeformulier van Kingpolis en het schaderapport van Babboe (offerte voor reparatie) ter goedkeuring in bij Kingpolis (Postbus 148, 8530 AC Lemmer).
  5. Kingpolis registreert de schade en na goedkeuring door Kingpolis ontvang je een akkoord voor herstel van de schade door Babboe.
  6. Na goedkeuring door Kingpolis plan je een vervolgafspraak in met een Babboe monteur, die de schade komt repareren. Dit doe je via een reply op de eerder ontvangen email met het schaderapport van Babboe. Vergeet niet aan te geven dat je een Kingpolis bakfietsverzekering hebt en voeg het Kingpolis goedkeuringsbewijs als bijlage toe aan je email.
  7. Op basis van het schaderapport van Babboe regeld Kingpolis de betaling van de nota voor het herstellen van de schade.

Belangrijk!

Voor de verzekering bakfiets moet de schade duidelijk en volledig worden omschreven. Tevens moeten alle originele rekeningen, garantiebewijzen, offertes, verklaringen of andere bewijzen mee worden ingestuurd.

Verzekering bakfiets schade melden