Wat is Bedrijfsfietsen Nederland (BFN)?

Met behulp van Bedrijfsfietsen Nederland kun je als werknemer een nieuwe fiets van de zaak aanschaffen mét fiscaal voordeel. Door een tijdelijke verlaging van het brutoloon kan het voordeel oplopen tot maximaal 52 procent! Er is eigenlijk maar één voorwaarde en dat is dat er een samenwerkingsverband moet bestaan tussen het bedrijf waarvoor je werkt en de BFN. Dit kun je eenvoudig controleren op je werk. Wij leggen je via onderstaande stappen alvast uit hoe je een bakfiets kunt bestellen via Bedrijfsfietsen Nederland.

Stappenplan Bedrijfsfietsen Nederland

1) Je bestelt de door jouw gewenste bakfiets via onze Babboe Webshop. Je kunt gebruik maken van de op dat moment lopende aanbiedingen. Je kiest ‘betalen via Fietsplan’ bij de betaalmethoden, je betaalt in deze fase nog niets. Je geeft in het 'commentaar/opmerkingen' veld aan dat je via BFN wenst te bestellen en, als dit reeds bekend is, het bedrag dat je met fiscaal voordeel kunt besteden.

2) Je informeert bij je werkgever hoeveel er via je brutoloon betaald wordt en hoeveel er dan overblijft dat direct aan Babboe betaald dient te worden. Met deze informatie kunnen wij je een berekening sturen van hetgeen via je werkgever betaald wordt en wat direct aan Babboe betaald dient te worden. Deze bedragen zijn vooraf niet bij Babboe bekend.

3) BFN rekent voor de gehele afhandeling 15 procent van het maximaal op te geven bedrag door aan Babboe. Door onze scherpe prijzen en aanbiedingen zijn wij genoodzaakt deze administratiekosten aan je door te berekenen. We noemen dit de BFN toeslag. Je profiteert nog altijd van de scherpe aanbieding. Daarnaast is je fiscale voordeel altijd groter dan de BFN toeslag. Accessoires: De Nationale Fietsbon kan NIET bij Babboe worden ingewisseld. Servicebeurt: Als je bij Babboe gebruik maakt van het fietsplan, is de eerste servicebeurt niet inbegrepen. Deze is wel via de website te bestellen voor €75.

4) Nadat je de bestelling hebt geplaatst en van Babboe de email hebt ontvangen met de betalingsdetails, vul je het BFN fietsformulier in. Dit BFN fietsformulier is via je werkgever te verkrijgen. Bij de catalogusprijs vul je het totaalbedrag van de bestelling in, zoals op de factuur vermeld. Het formulier vul je verder volledig in, inclusief de informatie die door de rijwielhandelaar moet worden verschaft. Deze informatie is voor Babboe standaard. Je kunt de volgende gegevens invullen:

Aflevering fiets:
Rijwielhandelaar: Babboe BV
Adres: Koedijkerweg 12A
Postcode: 3816 BV
Woonplaats: Amersfoort
Levering: uit eigen voorraad.

Fietsgegevens:
Merk fiets: Babboe
Type fiets: De bakfietsvariant die jij wil bestellen
Kleur: zwart voor Big/ Big-E, donkergrijs voor de andere varianten (City en Curve)
Aantal versnellingen: drie of zeven (afhankelijk van het model)
Framehoogte: 50 cm
Dames/heren: nvt/unisex
Artikelnummer: Je bestelnummer uit de bevestigingsmail die je ontvangt na je bestelling (9 cijfers)

5) Het volledig ingevulde formulier laat je door je werkgever (P&O) ondertekenen, en dat stuur je naar BFN.

6) Als je aanvraag is goedgekeurd, ontvangt Babboe van BFN de afleverdocumenten. Nadat deze formulieren zijn ontvangen door Babboe én je eventuele bijbetaling binnen is, zal je bestelling in behandeling worden genomen en ontvang je via email bericht over de datum van levering. De levertijd die wij communiceren gaat in op het moment dat je betaling en de BFN afleverdocumenten bij ons binnen zijn.

Bakfiets bestellen via BFN

Ben jij er inmiddels uit? Weet je welke bakfiets jij via Bedrijfsfietsen Nederland wilt bestellen? Neem gerust nog eens een kijkje in onze webshop door op onderstaande button te klikken. Je ziet dan het volledige assortiment van de Babboe bakfietsen in één overzicht.

Naar de webshop >