Waarom een Babboe bakfiets?

Jonge ouders hebben een druk bestaan vol logistieke uitdagingen. Dagelijks ben je met je kinderen onderweg van en naar school, naar zwemles of naar de speeltuin. Dit kun je natuurlijk per auto of openbaar vervoer. Maar er bestaat ook een milieuvriendelijk alternatief dat je dagelijks leven leuker én makkelijker maakt: de bakfiets of cargo bike. Ook jouw baby kun je met de bakfiets al vanaf drie maanden meenemen. De kinderen zitten veilig en gezellig voor jou in de bak. Last but not least neemt je vrijheid met een bakfiets enorm toe. 

Ontdek onze bakfietsen>

Is een bakfiets veilig?

Een bakfiets is door de Duitse automobielclub ADAC uitgeroepen als de veiligste manier om je kinderen te vervoeren. Ze vergeleken de bakfiets met de fietskar (die achter je fiets hangt) en een fiets met kinderstoeltjes. Omdat je kinderen voor je in een stevige bak zitten, zijn ze niet alleen veilig, maar kun jij ook altijd zien wat ze uitspoken. Er zitten driepuntsgordels in iedere bakfiets die voor extra veiligheid zorgen. De maximale snelheid van een elektrische bakfiets is beperkt tot 25 km/h. 

Slim alternatief voor de auto

De cargo bike is een slim vervoersalternatief waar je 1 tot 4 kinderen mee kun vervoeren en dan ook nog plek biedt voor boodschappen of andere spullen. Geen brandstofkosten, files, parkeerproblemen of parkeerkosten. Geen gedoe met kinderwagens en huilende kleuters in de bus, tram of metro. Daarom is het niet verrassend dat steeds meer jonge gezinnen een bakfiets verkiezen boven een fietskar. Fietskar vs. bakfiets? Een vergelijking.

Fietstocht met de bakfiets

Met je kinderen voor je in de bakfiets, wordt een stukje fietsen een feest op wielen. Geen geslinger op de fiets met een kleintje voor- en achterop en zware boodschappen aan het stuur. Als ouder krijg je door je dagelijkse fietstochtjes in de frisse buitenlucht bovendien ook voldoende beweging. Je kunt gezellig met ze praten en zingen, bij Babboe noemen we dit ‘mobiele quality time’.  

Naar de cargo bike webshop >