Hoe kan ik mijn bakfiets stallen of parkeren?

Als je een bakfiets hebt of aanschaft, is het wijs om na te denken over het stallen van je fiets. Door je fiets veilig en droog te stallen heb je zo lang mogelijk plezier van je bakfiets. Bij voorkeur zet je je bakfiets dus in de schuur, berging of garage. Dan staat je bakfiets lekker droog en loop je niet het risico dat je bakfiets wordt gestolen. Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om je bakfiets buiten te stallen. Lees daarvoor verder op deze pagina. Heb je nog geen bakfiets, maar zou je er wel een willen bestellen? Dan kun je via onderstaande button direct naar de webshop.

De bakfiets buiten stallen

Heb je geen overdekte plek beschikbaar voor je bakfiets? Dan kun je de bakfiets natuurlijk in de tuin of op de stoep stallen. We raden aan om wanneer jouw bakfiets dag en nacht buiten staat er dan wel een hoes of bakfietshoes over heen te doen. De hoes beschermt je bakfiets tegen de weersinvloeden en zorgt ervoor dat je fiets minder snel roest. 

Parkeren met je bakfiets

Ga je op pad met je bakfiets, dan is het belangrijk om kritisch te zijn waar je je bakfiets plaatst. Let op dat je genoeg ruimte hebt om de kinderen in en uit te laden en dat je weer gemakkelijk weg kunt rijden. Zorg er ook voor dat de andere weggebruikers geen last hebben van de bakfiets. Gebruik bovendien een goed slot bij het wegzetten van je bakfiets wanneer je op pad bent. Op steeds meer plekken zijn er speciale bakfiets-parkeerplekken, dit is de meest ideale plek om je bakfiets neer te zetten en hier kun je je fiets ook goed op slot zetten.

Een bakfiets aanschaffen

Zoals je ziet is het gewoon mogelijk om je bakfiets buiten te stallen of te parkeren. Ben jij inmiddels overtuigd van het gemak van een bakfiets? Neem dan eens een kijkje in onze webshop en schaf er zelf een aan. Je vindt onze webshop door op onderstaande button te klikken.

Alle bakfietsen >