Hoe kan ik mijn regentent schoonmaken?

Een regentent op een bakfiets heeft veel te verduren. De regentent kan het hele jaar door gebruikt worden tegen regen, wind, kou, hagel en sneeuw. We geven hieronder een aantal tips om de regentent te onderhouden.

Het doek van de regentent schoonmaken

Het doek van de regentent kan na verloop van tijd vies worden. Vaak is het afborstelen van de regentent met een zachte borstel genoeg om de regentent schoon te krijgen. Zijn er toch vlekken die je er niet uitkrijgt? Gebruik dan een zachte borstel en wat warm water.

Vogelpoep verwijderen van je regentent

Probeer vogelpoep zo snel mogelijk te verwijderen. Des te eerder verwijderd, des te beter. Schraap of veeg de resten weg. Maak de rest van de vogelpoep vlek schoon met veel lauw water. Als de vlek opgedroogd is en deze slaat nog een beetje wit uit, laat dit dan gewoon zitten. Door de zon en regen verdwijnt de rest van de vogelpoep vanzelf uit je regentent.

Wanneer je toch besluit een tentreiniger te gebruiken, houdt er dan rekening mee dat de regentent opnieuw geïmpregneerd moet worden. Door enkel gebruik te maken van warm water en een zachte borstel, weet je zeker dat de regentent waterdicht blijft.

Let op:

  • Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen zoals (groene) zeep of allesreiniger. Deze middelen kunnen namelijk de coating en waterafstotende laag aantasten.
  • Doe de regentent nooit in de wasmachine, dit kan de waterafstotende laag aantasten.

De raampjes van de regentent schoonmaken

De raampjes van de regentent kunnen met afwasmiddel schoongemaakt worden. De raampjes van de oude regententen verkleurden soms. Bij de vernieuwde regententen van Babboe komt verkleuring van de raampjes niet meer voor.

Een regentent opvouwen

Wanneer je de regentent gaat opvouwen, kun je het beste de raampjes sluiten. Zorg vervolgens dat er geen vouw komt op de raampjes van de regentent om kreuken of scheuren te voorkomen.

Een regentent opbergen

Om schimmel te voorkomen is het belangrijk dat de regentent schoon en droog is voordat je hem opbergt. Bewaar de regentent in een droge ruimte met goede ventilatie.

Een natte regentent opruimen

Soms kom je met een natte regentent thuis. Gelukkig zaten je kinderen droog in de bakfiets! Het is verstandig om de regentent goed te laten drogen als deze nat geworden is. Zo voorkom je schimmel.

Rol de raampjes van de bakfiets niet op, maar laat de ritsen wel openstaan. Hierdoor kan de regentent goed ventileren. Ruim de regentent pas op wanneer deze helemaal droog is.

Bekijk alle regententen