Bakfietsen en Accessoires

 • Kan ik mijn Curve ombouwen naar een Go?

  Heb jij een Curve en zou je graag een deurtje in het voorpaneel van je bakfiets willen? Zodat kinderen en honden gemakkelijk zelf de bak in en uit kunnen? Dan kan je de Curve gemakkelijk zelf ombouwen naar een Go, je hoeft namelijk alleen de voorpanelen te vervangen.

 • Wat is het verschil tussen een E-bakfiets en een Mountain bakfiets?

  We onderscheiden de elektrische bakfietsen van Babboe in een variant met een achterwielmotor (Babboe-E) en een variant met een middenmotor (Babboe Mountain). Het belangrijkste verschil zit dus in de motor.

 • Welk type maxi cosi past in de Babboe bakfiets?

  De maxi cosi drager heeft goede vering en is geschikt voor vrijwel elk type maxi cosi.

 • Wat zijn tips voor fietsen op een bakfiets?

  Fietsen op een bakfiets is niet zwaar, maar is anders dan op een gewone fiets. Om je wat tips te geven, hebben we verschillende tips voor je. Op deze manier krijg je het zeker onder de knie!

 • Vanaf welke leeftijd mag een baby in babyschaal?

  Een baby vanaf 3 maanden kan veilig vervoerd worden in de bakfiets. 

 • Bakfiets gestolen | wat te doen?

  Wij vinden het erg vervelend voor je dat je Babboe bakfiets gestolen is, wij helpen je om zo snel en gemakkelijk de diefstalclaim af te handelen en weer te beschikken over een nieuwe bakfiets. Op de website van Kingpolis kan je de gestolen bakfiets direct online melden. Met de bakfiets verzekering van Kingpolis kan je dan snel weer genieten van een nieuwe Babboe bakfiets.

 • Hoe kan ik mijn bakfiets stallen of parkeren?

  Je kan je bakfiets het beste overdekt en in een binnenruimte stallen. Als dat niet mogelijk is raden wij altijd een bakfietshoes aan.

 • Wat is het verschil tussen een bakfiets en een fietskar?

  Ben je op zoek naar een mogelijkheid om je kinderen met de fiets te vervoeren? Dan is veiligheid één van de belangrijkste aandachtspunten. Bekijk hier de verschillen tussen een Babboe bakfiets en een fietskar

 • Wat te doen bij schade aan je bakfiets?

  Heb je schade aan je bakfiets, meld deze dan binnen 14 dagen nadat de schadegebeurtenis heeft plaats gevonden bij Kingpolis.

 • Hoe kan ik mijn regentent schoonmaken?

  Een regentent op een bakfiets heeft veel te verduren. De regentent kan het hele jaar door gebruikt worden tegen regen, wind, kou, hagel en sneeuw. We geven hieronder een aantal tips om de regentent te onderhouden.

 • Kun je een kinderzitje bevestigen op de bagagedrager van een bakfiets?

  Vanuit veiligheidsoogpunt raden wij het af om kinderzitjes te monteren op de bagagedrager van een bakfiets. De bagagedragers hebben een maximum draagvermogen en zijn daarom niet sterk genoeg om met name oudere kindjes te vervoeren. Ook het vervoeren van kinderen op de bagagedrager zonder zitje raden wij af. Kinderen kun je het beste én veilig vervoeren in de bak van de bakfiets.

 • Welke eigenschappen hebben de motorsystemen en accu's?

  Babboe biedt alle beschikbare bakfietsmodellen met trapondersteuning aan. Elke bakfiets elektrisch van Babboe heeft ook loop assistentie. Hiermee kun je je (volledig opgeladen) bakfiets gemakkelijk al lopend verplaatsen, bijvoorbeeld van een garage naar het fietspad.

 • Hoe lever ik het ontwerp van eigen stickers aan?

  Stuur, voordat je bestelt, je ontwerp ter beoordeling naar info@bakplakkers.nl. We gaan namelijk graag na of jouw ontwerp van voldoende kwaliteit is om er een mooie Babboe bakplakker van te maken.

 • Tot welke leeftijd kan mijn kind in een bakfiets?

  Er zijn geen richtlijnen tot welke leeftijd je jouw kind/kinderen mag meenemen in de bakfiets. Sommige kinderen willen niet meer in de bakfiets meerijden wanneer ze zelf kunnen fietsen.
  Vaak is het heel praktisch en gezellig om ook kinderen die al zelf kunnen fietsen mee te nemen in de bakfiets.

  Het belastbare gewicht van de bak van een tweewieler is 80kg en van een driewieler is dat 100kg. Je kunt dus gerust ook ‘oudere’ kindjes nog in de bakfiets vervoeren.

 • Vanaf welke leeftijd mag een peuter in de peuterstoel?

  Een dreumes die vanaf 8 maanden goed zelfstandig kan zitten én een stevig nekje heeft, kan veilig vervoerd worden met peuterstoel in de bakfiets. Gemiddeld wordt de peuterstoel gebruikt voor kinderen tussen de 8 en 18 maanden.

 • Wat is het verschil tussen de Babboe Big en de Babboe Curve?

  De Babboe Big heeft een robuuste uitstraling door de herkenbare ‘ouderwetse’ vierkante houten bak. De Babboe Curve is in een modern jasje gestoken en door de ronde vormen van de houten bak heeft de Curve een elegante uitstraling. Maar naast het design van de bakfiets, zijn er nog meer verschillen tussen de Babboe Big en de Babboe Curve.

 • Kun je schakelen tijdens het rijden op een bakfiets?

  Het schakelen tijdens het fietsen verschilt per bakfiets en type versnelling. De bakfietsen van Babboe zijn voorzien van derailleurversnelling, naafversnelling of traploze naafversnelling.

 • Wat zijn tips tegen diefstal?

  Lees de volgende tips om de kans op een gestolen bakfiets te verkleinen.

 • Tips bij gladheid en sneeuw met de bakfiets

  Al is er nog zo goed geveegd en gestrooid, als fietser kom je regelmatig gladde wegen tegen. Daarnaast is al dat zout en zand niet goed voor je bakfiets. Om ongelukken en eventuele schade te vermijden, geven we je de volgende bakfiets tips voor in de winter:

 • Past een maxi-cosi in de Babboe Big?

  Nee, in de Babboe Big past geen Maxi-Cosi.