Fietsen met je hond: 3 redenen om voor een hondenbakfiets te gaan

fietsen met hond
Dog
Go

Lopen naast de fiets kan voor een hond een goede vorm van lichaamsbeweging zijn. Doordat de hond rechtuit loopt in een regelmatig tempo worden hierbij spieren opgebouwd zonder dat de gewrichten zwaar belast worden. Maar niet voor elke hond is het lopen naast de fiets aan te raden. Als je toch wilt fietsen met je hond, kan een hondenbakfiets de uitkomst zijn. In deze blog lees je de 3 belangrijkste redenen waarom.

  1. Hondenbakfietsen zijn veilig

Hondenbakfietsen zijn er in allerlei formaten en modellen. Het belangrijkste is dat de veiligheid voorop staat. De bakfiets moet stabiel zijn, ook in de bochten. De hondenbakfietsen van Babboe zijn driewielers. De drie wielen geven je stabiliteit en je kunt altijd moeiteloos weg fietsen. Middels de loopplank in de Babboe Dog of het deurtje van de Babboe Go is de instap voor een hond erg gemakkelijk. Je zet je hond vast met de lijn aan de ringen in de bak. En voor extra comfort zijn er ook antislipmatten of een hondenkussen beschikbaar.

  1. Grote hond op de fiets mee? Geen probleem

Een bakfiets kan ideaal zijn als je hond te jong, te oud of om fysieke redenen niet geschikt is naast de fiets te rennen. Een grote hond op de fiets meenemen is lastig, omdat dat door het gewicht simpelweg niet lukt. In een hondenbakfiets kun je zelfs 2 grote honden vervoeren. In de transportbak van de Babboe Dog mag tot 100 kg in. Ook bestaat de mogelijkheid om op het inklapbare bankje 1-2 kindjes te vervoeren die gezellig naast je hond zitten. Een hondenbakfiets biedt dus oneindige mogelijkheden.

  1. Bereik ver gelegen wandelplekken met de elektrische hondenbakfiets

Als je graag lange afstanden fietst of het te warm is om de hond veel te laten rennen biedt een elektrische hondenbakfiets de uitkomst. Het is heerlijk om samen in de frisse lucht naar een wandelplek te fietsen. Een ritje naar een park of een meertje wat net iets verder weg is, maakt de wereld van jouw en je hond groter. Met een elektrische hondenbakfiets heb je een actieradius van 40 tot 70 km. Zo word fietsen met je hond een feestje.

Heb je de na het lezen van deze blog zin om het zelf te ervaren? Kom langs op een van onze testdagen en probeer het samen met je hond uit!

Maak een proefrit

fietsen met je hond
Foto: @max_and_sepp_thebmdbrothers

fietsen met je hond op de fiets
Foto: @melopusbylea

hond op de fiets
Foto: @bullingadogs

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit

Maak een Proefrit