Babboe viert 15-jarig bestaan met bijzondere verhalen

Inspirerende gebruikersverhalen in videoserie vastgelegd

Amersfoort 3 november 2022 – Dit jaar bestaat het Nederlandse Babboe 15 jaar. Om dit te vieren blikt Babboe terug op 15 jaar bijzondere #babboemoments; een videoserie met portretten van Babboe bezitters met een bijzonder verhaal. De eerste aflevering is vanaf vandaag online te bekijken.

De kapper die naar de klimaattop in Glasgow fietste

In de eerste aflevering ontmoeten we Maastrichtse kapper Noël Wilmes. Noël heeft zijn Babboe aangepast zodat zijn bakfiets volledig aangedreven wordt door zonnecellen. Om aandacht te vragen voor klimaatverandering fietst hij in 2021 vanuit Nederland naar de klimaatconferentie in Glasgow. Een bijzondere reis waar hij bijzonder geanimeerd over vertelt: ‘de hele fietstocht was een rollercoaster. Ik ben op plekken gekomen die ik niet had verwacht en ik heb ontmoetingen gehad met mensen die ik niet had willen missen’.

Van doe-het-zelf pakket tot internationale webwinkel

Wat 15 jaar geleden begon als een lokaal initiatief van een aantal ondernemende Nederlandse jonge ouders voor een betaalbare bakfiets, is uitgegroeid tot de grootste internationale speler in elektrische cargo fietsen. Waar de eerste ‘Babboe Big’ enkel als bouwpakket af te halen was, richt Babboe zich inmiddels met zo’n 14 verschillende elektrische modellen op gezinnen, hondenbezitters en vrachtvervoer in de stad. Vanuit het hoofdkantoor in Amersfoort werken zo’n 120 collega’s mee aan de internationale groei van Babboe.

Al 15 jaar maakt Babboe deel uit van het dagelijks leven van mensen over de hele wereld. Inmiddels rijden er honderd duizenden Babboe’s rond verspreid over meer dan 30 landen. Die enorme verscheidenheid aan Babboe bezitters is natuurlijk een fantastische bron van inspiratie om 15 jaar Babboe in beeld te brengen.

– Rens Bosma, Marketing Manager bij Babboe

Babboe verkoopt direct aan consumenten via eigen webshops in momenteel 11 Europese landen. Daarnaast werkt Babboe ook samen met meer dan 1.300 fietswinkels verspreid over de wereld. Babboe is in 2018 onderdeel geworden van Accell Group, bekend van o.a. Batavus, Sparta, Koga, Raleigh, Carqon, Haibike en Ghost.