Verzekeren

Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen over het verzekeren van een bakfiets.

Hoe vind ik het framenummer van mijn bakfiets?
Het framenummer op een Babboe bakfiets kun je vinden op de zadelbuis of aan de linkerzijde van de trapas.
Wat te doen bij schade aan je bakfiets?
Met de Babboe verzekering kan je je bakfiets tegen diefstal en optioneel tegen schade van je bakfiets verzekeren. De Omnium verzekering bakfiets houdt het volgende in: diefstal, casco en ongevallendekking.
Kan ik mijn bakfiets verzekeren?

Om altijd onbezorgd van je bakfiets te kunnen genieten, biedt Babboe je verschillende verzekeringsmogelijkheden:

  • Diefstalverzekering
  • Omnium verzekering
  • 24-uur Pechhulp verzekering

De diefstalverzekering en de Omnium verzekering biedt Babboe in samenwerking met Kingpolis (Europeesche Verzekeringen) aan. Voor hulp bij pech onderweg bieden wij in samenwerking met ANWB de 24-uur Pechhulp aan die je snel weer op weg helpt.


Ga voor meer informatie over onze bakfietsverzekering naar: Babboe bakfiets verzekeren

Wij adviseren om je bakfiets extra tegen diefstal te beschermen. Babboe heeft een hoog gekwalificeerd kettingslot in het assortiment. Deze kettingsloten hebben een ART goedkeuring met drie sterren, wat betekent dat ze geaccepteerd worden door verzekeraars. De sloten worden met 2 sleutels geleverd.

Kan ik mijn tweedehands bakfiets verzekeren?

Jazeker kan je jouw tweedehands Babboe bakfiets laten verzekeren. We dienen alleen rekening te houden met de waarde van de bakfiets. In voorkomende gevallen rekenen we met een afschrijving per maand van 0,85% om een waarde van de bakfiets te bepalen.

Is een kettingslot nodig voor de bakfietsverzekering?

Nee, het standaard ringslot van de bakfiets is ART gecertificeerd en voldoende voor een bakfietsverzekering. Wel raden we een kettingslot aan om diefstal te voorkomen. Je kunt de bakfiets dan gemakkelijk vastzetten aan hekje of lantaarnpaal.

Hoe kan ik mijn fietsverzekering beëindigen?

Na het eerste jaar zijn alle doorlopende verzekeringen dagelijks opzegbaar met een maand opzegtermijn. Opzeggen of annuleren kun je doen via het digitale opzegformulier onder vermelding van je polisnummer. Houd rekening met de opzegtermijn.

Kan ik accessoires mee verzekeren?

Heb je je bijbehorende accessoires direct bij je bakfiets besteld? Dan zijn ook je bakfiets accessoires verzekerd tegen diefstal.

Mijn nieuwe fiets is goedkoper dan de oude gestolen fiets, krijg ik het differentiebedrag uitbetaald?

Nee, Kingpolis levert een fiets ter waarde van (maximaal) de verzekerde waarde die op je polisblad staat. Bij aanschaf van een goedkopere fiets wordt het verschil niet uitbetaald. Bij aanschaf van een duurdere fiets moet je bij betalen.