Over de bakfietsen

Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen over de bakfietsen van Babboe.

Past een maxi-cosi in de Babboe Big?
Nee, in de Babboe Big past geen Maxi-Cosi.
Past de bakfietshoes over de bakfiets heen als de regentent erop zit?

Ja, de bakfietshoes kan gebruikt worden in combinatie met de regentent. Om condensvorming te voorkomen raden we aan om de raampjes van de regentent open te laten.

Welk type maxi cosi past in de Babboe bakfiets?
Bekijk hier de tabel met alle type maxi cosi's die in onze maxi cosi drager passen.
Hoe kan ik mijn regentent schoonmaken?
Een regentent op een bakfiets heeft veel te verduren. De regentent kan het hele jaar door gebruikt worden tegen regen, wind, kou, hagel en sneeuw. We geven hieronder een aantal tips om de regentent te onderhouden. Vogelpoep verwijderen van je regentent...
Kun je een kinderzitje bevestigen op de bagagedrager van een bakfiets?
Vanuit veiligheidsoogpunt raden wij het af om kinderzitjes te monteren op de bagagedrager van een bakfiets. De bagagedragers hebben een maximum draagvermogen en zijn daarom niet sterk genoeg om met name oudere kindjes te vervoeren. Ook het vervoeren ...
Welk fietsslot is het beste voor een bakfiets?
Bakfietsen zijn populair en worden helaas ook gestolen. Naast het standaard ringslot, raden wij aan om een extra kettingslot te gebruiken voor je bakfiets. Je kunt verschillende soort fietssloten gebruiken voor je bakfiets. Het beste fietsslot voor je...
Hoe moet ik de bakfietshoes onderhouden?
Het is belangrijk om de bakfietshoes goed te onderhouden om vocht en condensvorming te voorkomen. Wanneer een natte bakfiets geruime tijd onder een bakfietshoes geparkeerd staat, kan er schimmel ontstaan. We raden aan de bakfietshoes te plaatsen over...
Zijn de bakfietsen van Babboe veilig?
De Babboe bakfietsen zijn veilig, ze zijn door het gerenommeerde Internationale testbureau SGS en door TÜV getest op belastbaarheid en duurzaamheid.
Vanaf welke leeftijd mag een peuter in de peuterstoel?
Wat is het verschil tussen de Babboe Big en de Babboe Curve?
Het kiezen tussen een Babboe Big en Babboe Curve kan lastig zijn. Om je hierbij een handje te helpen hebben we alle verschillen op een rijtje gezet.
In welke bakfiets past een maxi cosi?
De maxi cosi past in de meeste van onze bakfietsen. De maxi cosi past niet in de Babboe Big en de Babboe Dog.
Hoe voorkom ik zonnebrand vlekken op mijn bakfiets?
Het is belangrijk dat je je goed insmeert als je gaat fietsen in de zon. Maar wist je dat zonnebrand ook vlekken kan geven op jouw bakfiets? Bepaalde chemicaliën in zonnebrand kunnen vlekken achterlaten. Hoe hoger de factor van je zonnebrand, hoe hardnekkiger...
Zijn de bakfietsen van Babboe gecertificeerd?

Onze bakfietsen zijn getest voor het dagelijks gebruik bij het vervoer van kinderen, honden of goederen. Om aan te geven hoe belangrijk veiligheid voor Babboe is hebben wij de bakfiets door het gerenommeerde Internationale testbureau SGS en door TÜV laten testen op belastbaarheid en duurzaamheid. Op basis daarvan zijn gebruiksvoorschriften bij een maximaal aantal kinderen en gewicht per bakfiets opgesteld.

De bakfietsen van Babboe zijn getoetst door de internationale testautoriteit TÜV en heeft de relevante EN 15194 en de ISO 421 certificering. Hiermee voldoen al onze bakfietsen aan de geldende wet- en regelgeving.

Wat is het laadvermogen van de bakfiets?

De bakfietsen van Babboe zijn op kwaliteit getest en SGS/TÜV gecertificeerd. Het laadvermogen verschilt per bakfiets.

  • Een bakfiets met twee wielen heeft een laadvermogen van 80 kg in de bak.
  • Een bakfiets met drie wielen heeft een laadvermogen van 100 kg in de bak.
  • De Babboe Max heeft een laadvermogen van 150 kg in de bak.
Tot welke leeftijd kan mijn kind in een bakfiets?

Er zijn geen richtlijnen tot welke leeftijd je jouw kind/kinderen mag meenemen in de bakfiets. Sommige kinderen willen niet meer in de bakfiets meerijden wanneer ze zelf kunnen fietsen.
Vaak is het heel praktisch en gezellig om ook kinderen die al zelf kunnen fietsen mee te nemen in de bakfiets.

Het belastbare gewicht van de bak van een tweewieler is 80kg en van een driewieler is dat 100kg. Je kunt dus gerust ook ‘oudere’ kindjes nog in de bakfiets vervoeren.

Welke type remmen heeft een bakfiets?
Er zijn drie verschillende typen bakfietsremmen, dit zijn de trommelremmen, rollerbrakes en schijfremmen. Lees hier de verschillen.
Hoe kan ik mijn bakfiets stallen of parkeren?
Je kan je bakfiets het beste overdekt en in een binnenruimte stallen. Als dat niet mogelijk is raden wij altijd een bakfietshoes aan.
Verkoopt Babboe ook een bakfiets voor kinderopvang?

Ja, Babboe heeft de Babboe Max in haar assortiment, een elektrische kinderopvang bakfiets die aan de behoefte van het kinderdagverblijf, BSO, gastouders en grote gezinnen voldoet.

Hoe onderhoud ik de accu van een elektrische bakfiets?
Mocht het zo zijn dat de accu in jouw elektrische bakfiets uitneembaar is, dan is het belangrijk dat je de accu uit jouw bakfiets neemt als je jouw bakfiets voor een langere tijd (meer dan 2 uur) stalt. Dit geldt voor alle type en merken systemen.
Wat is de batterijwetgeving?
Aangezien in onze producten batterijen en accu's kunnen zitten, zijn we volgens de wetgeving op batterijen (BattG) verplicht om je op het volgende te wijzen: batterijen en accu's mogen niet met het huisvuil worden weggegooid. Je bent wettelijk verplicht...
Pagina