Kan ik een BTW-vrije order plaatsen? (intracommunautaire levering)

Voor Belgische klanten is het mogelijk om een zakelijke bestelling te plaatsen en de btw te verleggen (Intracommunautaire levering).

Bij een intracommunautaire levering mag het 0%-tarief alleen worden toegepast als je als klant in jouw EU-land btw verschuldigd bent wegens een intracommunautaire verwerving. In het algemeen is dat het geval als je een geldig btw-identificatienummer aan ons opgeeft. De juistheid van het nummer wordt nagegaan op de website VIES, jouw btw-identificatienummer wordt in ons administratie bewaard.

Op het moment dat de bestelling wordt geplaatst, moet duidelijk zijn of aan de voorwaarden voor een intracommunautaire levering is voldaan. Bij enige twijfel, is het 0% tarief niet van toepassing en wordt je als klant de standaard btw in rekening gebracht. Je kunt dan, als je daar recht op hebt, de btw terugvragen via het EU-land waar je gevestigd bent, via de belastingdienst van dat land.

Wil je gebruik maken van deze regeling, kies dan voor een zakelijke bestelling en vul jouw bedrijfsgegevens in bij het bestellen. Jouw bestelling wordt dan geplaatst zonder btw.