Last mile delivery met de Babboe Pro vrachtfiets

Last mile delivery
Bezorgdienst

De pakketbezorgers hebben in het afgelopen jaar een recordaantal aan pakketten bezorgd. Die toename heeft veelal te maken met de coronacrisis. Vooral na het ingaan van de lockdown was het 'uitzonderlijk druk', omdat steeds meer mensen online gaan winkelen. Dit blijkt onder andere uit de cijfers van online betaalsysteem iDEAL. Pakketbezorger PostNL verwacht ook dat een deel van die groei zal blijven, omdat mensen gewend zijn geraakt aan het gemak van online bestellen. Het is dus voor detailhandelaren noodzakelijk om te investeren in de Last Mile Delivery: het laatste deel van het bezorgproces voordat een product bij de klant belandt. De Babboe Pro vrachtfiets kan hierbij een handje helpen.

Uit onderzoek van het Capgemini Research Institute blijkt dat veel organisaties vinden dat de huidige Last Mile Delivery bestelbussen niet geschikt zijn voor volledige inzet op alle locaties. Dit komt bijvoorbeeld doordat bestelbussen rond het spitsuur in de file komen te staan en daardoor niet op tijd aankomen op plaats van bestemming. Dit terwijl consumenten veel waarde hechten aan een snelle levering of bezorging op gunstige tijden. Helemaal nu winkels wegens het coronavirus gesloten zijn en producten online worden besteld.

De snelle groei van online verkopen zorgt voor een grote druk op de ondernemers in de stad. Neem dit samen met het kostbare en inefficiënte transport door bestelbussen van de ‘last mile’ van de webshops. Dit uit zich vooral in de vorm van files op de weg en luchtvervuiling door uitstoot. De zogenaamde ‘last mile’ is één van de duurste, meest vervuilende en minst efficiënte secties van de totale transportketen. Dat moet anders. Dat kan beter.

Vrachtfiets service monteur

De inzet van de elektrische vrachtfiets in binnensteden is steeds populairder onder logistiek dienstverleners, pakketbezorgers, e-commerce bedrijven en servicemonteurs. De voordelen van een vrachtfiets voor zo’n ‘last mile’ spreken voor zich. Denk aan de files die je vermijdt en de CO2 uitstoot die je vermindert. Omdat het merendeel van de lading vaak niet meer dan 100 kilogram weegt, is de vrachtfiets prima in te zetten. Vrachtfietsen kunnen daardoor voor een opmars in steden zorgen en deze Last Mile Delivery verbeteren.

Nooit meer in de file staan, bijdragen aan het milieu, overal kunnen parkeren en razendsnel op je bestemming zijn. Dat zou iedere ondernemer willen, toch? De Babboe Pro vrachtfietsen zijn het ideale transportmiddel voor snel en duurzaam vervoer van goederen door de stad. Dit maakt de Babboe Pro vrachtfietsen erg geschikt voor Last Mile Delivery. De vrachtfiets kan jou als ondernemer namelijk helpen om jouw klanten tevreden te stellen met de last mile van jouw onderneming.

Middels verschillende onderzoeksmethoden en het testen van prototypes blijkt dat een elektrische vrachtfiets voor zakelijk transport zo stevig mogelijk moet zijn. Daarom is er gekozen voor het meest robuuste materiaal. Door de stevige bak met een handige ruimte indeling kunnen bezorgers goed bij pakketjes voor én achter in de bak. Middels de razendsnelle vrachtfiets beweeg je eenvoudig door het drukke stadsverkeer. Heb je een route buiten het centrum? Ook dan fietst een Babboe Pro vrachtfiets met een actieradius van 40-60 kilometer als een speer, zodat je snel je route kunt voltooien. Het laatste deel van het bezorgproces wordt hierdoor een fluitje van een cent!

Vond je dit bericht leuk?
0
Deel dit artikel

Maak een
Proefrit

Maak een
Proefrit