Levertijd bakfietsen: 4-5 weken*. Accessoires/onderdelen: 1-3 werkdagen. Meer informatie over onze dienstverlening.
* Zie levertijden voor enkele uitzonderingen.

Waarom een bakfiets?

De voordelen van een bakfiets

De voordelen van een bakfiets

Jonge ouders hebben een druk bestaan vol logistieke uitdagingen. Dagelijks ben je met je kinderen onderweg van en naar school, kinderopvang, de supermarkt, zwemles, park, speeltuin, noem maar op. Dit kun je natuurlijk lopend doen, per auto, fiets of openbaar vervoer. Maar er bestaat ook een alternatief dat je dagelijks leven leuker én makkelijker maakt: de bakfiets.

Ontdek onze bakfietsen>

Vrijheid

Er gaat niets boven je vrij voelen en met een bakfiets neemt je vrijheid enorm toe. Kinderen, de hond, boodschappen, speelgoed en de buggy; het past allemaal in de bakfiets. Niets hoeft je meer in de weg te staan om er gezellig op uit te gaan met het gezin. Ieder ritje in de bakfiets is bovendien voor kinderen een vrolijk feestje. Een bakfiets is een handig, veilig, gezellig én duurzaam vervoermiddel.

Veiligheid

Veilige bakfietsEen bakfiets is door de Duitse automobielclub ADAC uitgeroepen als de veiligste manier om je kinderen te vervoeren. Ze vergeleken de bakfiets met de fietskar (die achter je fiets hangt) en een fiets met kinderstoeltjes. Omdat je kinderen voor je in een stevige bak zitten, zijn ze niet alleen veilig, maar kun jij ook altijd zien wat ze uitspoken.

 

Voor jonge ouders

Net vader of moeder geworden, ook dan is de bakfiets een uitkomst! Je kunt je baby al vanaf 2-3 maanden veilig mee nemen, bijvoorbeeld in een Maxi-Cosi drager die voor sommige bakfietsen beschikbaar zijn. Fietsen met je baby in de buitenlucht is volop genieten. Jouw wereld wordt aanzienlijk groter en je kleintje kan tijdens het fietsen heerlijk wegdromen.

Slim alternatief

Voordelen bakfiets De bakfiets is een slim vervoersalternatief waar je 1 tot 4 kinderen mee kun vervoeren en dan ook nog plek biedt voor boodschappen of andere spullen. Geen brandstofkosten, files, parkeerproblemen of parkeerkosten. Geen gedoe met kinderwagens en huilende kleuters in de bus, tram of metro. Daarom is het niet verrassend dat steeds meer jonge gezinnen een bakfiets verkiezen boven een fietskar. Fietskar vs. bakfiets? Een vergelijking.

 

Goed voor het milieu

Kiezen voor een bakfiets is een milieuverantwoorde keuze. Onderzoek in Nederland heeft aangetoond dat meer dan de helft van alle autoritten korter is dan 7,5 kilometer, terwijl dit de meest vervuilende ritjes zijn, die de meeste brandstof kosten. Alleen al in Nederland kan de bakfiets als alternatief vervoer de CO2-uitstoot met 6 % per jaar terugbrengen.

Quality time

Bakfiets met kinderenMet je kinderen voor je in de bakfiets, wordt een stukje fietsen een feest op wielen. Geen geslinger op de fiets met een kleintje voor- en achterop en zware boodschappen aan het stuur. Als ouder krijg je door je dagelijkse fietstochtjes in de frisse buitenlucht bovendien ook voldoende beweging. Je kunt gezellig met ze praten en zingen, bij Babboe noemen we dit ‘mobiele quality time’. 

 

Naar de webshop >