Duidelijkheid voor Belgische Babboe eigenaren: controleerjebakfiets.be

Vanaf vandaag kun je op www.controleerjebakfiets.be controleren of jouw Babboe bakfiets wordt teruggeroepen of dat een inspectie nodig is.

Controleer je bakfiets >

Afhankelijk van het model en de leeftijd van je bakfiets, bieden we je een nieuwe bakfiets of passend alternatief. Valt jouw bakfiets buiten de terugroepactie dan gaan we eerst je bakfiets inspecteren zodat je met een gerust hart weer met jouw bakfiets de weg op kan.

We snappen dat het erg vervelend is dat je jouw bakfiets niet kan gebruiken. Iedereen ontvangt daarom een voucher voor een onderhoudsbeurt en/of accessoires.


Update: 6 maart 2024

Uit onderzoek blijkt dat de veiligheid van de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E niet kan worden gegarandeerd. Deze modellen mogen daarom niet meer worden gebruikt. In afstemming met FOD Economie bereidt Babboe een terugroepactie voor in België waarbij eigenaren van deze fietsen een vervanging of een ander passend alternatief aangeboden krijgen. Daarnaast zal een compensatie voor de overlast worden gegeven. Lees verder.


Tijdelijke stop verkoop Babboe bakfietsen

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op 14 februari 2024 aan Babboe aangegeven dat het bedrijf te weinig informatie heeft kunnen overleggen waaruit blijkt dat bepaalde modellen géén veiligheidsrisico bevatten. De verkoop van deze modellen moet daarom stopgezet worden.

Uit voorzorg heeft Babboe besloten de verkoop van alle Babboe bakfietsen tijdelijk stop te zetten.

Babboe en de NVWA blijven met elkaar in overleg om te zorgen dat de gevraagde informatie alsnog zo snel mogelijk wordt aangeleverd, zodat de verkoop hervat kan worden. Tot die tijd volgen wij de NVWA in haar advies om de bakfietsen niet te gebruiken.

Op dit moment zijn we in overleg met de NVWA om de voorbereidingen te treffen voor een terugroepactie voor bepaalde Babboe modellen.
Wij zullen Babboe eigenaren hier zo spoedig mogelijk over informeren.

Ga direct naar:

Babboe, de nummer 1 bakfiets wereldwijd, ontwikkelt al 15 jaar betaalbare en veilige bakfietsen. Voor iedereen is er wel een Babboe bakfiets die bij ze past. Of het nu gaat om familie bakfietsen, hondenbakfietsen of zakelijke vrachtfietsen: Babboe weet wat jou beweegt. Een Babboe bakfiets maakt jouw dagelijks leven leuker en gemakkelijker!

Al 15 jaar dé bakfiets specialist

  • usp-image--image De beste in prijs / kwaliteit
  • usp-image--image Direct kopen of zakelijk leasen
  • usp-image--image Winnaar beste fietswebshop 2022 en 2023
  • usp-image--image Gratis verzending vanaf 50,-
Bakfiets proefrit

Bakfiets testen? Kom langs voor een gratis proefrit!

Reserveer je plek op een Babboe testdag of maak een afspraak met een Babboe ambassadeur in de buurt.

De bakfiets voor iedereen

Meest recente blogs
Herfstpret met je bakfiets: 7 handige tips!
Herfstpret met je bakfiets: 7 handige tips!
De eerste bladeren vallen van de bomen, haal de handschoenen en sjaals maar tevoorschijn! Ook in de herfst is de bakfiets jouw steun en toeverlaat. In deze blog geven we je een aantal tips om het meeste uit dit seizoen te halen.
Bakfiets zomertips
Tips om jouw bakfiets zomerklaar te maken
Het zonnetje begint weer te schijnen en de bloemen staan in bloei: hét moment om met je bakfiets een ritje te maken! Hier zijn 7 tips jouw bakfiets klaar te stomen voor het mooie weer.
Ochtendroutine met de bakfiets
Ochtendroutine met de bakfiets
Blogger Camilla heeft geen rijbewijs, dus er wordt veel gefietst. En dan is een bakfiets – de Babboe Curve Mountain in haar geval – een uitkomst. In dit blog vertelt ze alles over haar (gebrek aan) routine in de ochtend. 
Babboe Big vs Babboe Max-E
Babboe Big vs Babboe Max-E
Voordat ik de Babboe Max-E kreeg, fietste ik altijd op de Babboe Big. Het leek me leuk om eens te kijken naar de verschillen. Er is uiteraard één overduidelijk verschil dat met name voor gastouders en grote gezinnen van belang is. In de Babboe Max-E...
Dé bakfiets accessoires voor jou
Dé bakfiets accessoires voor jou
Je kent die lijstjes wel met hippe musthaves. Zonnebrillen, tassen, schoenen en sieraden. Nu hebben mijn vriend en ik regelmatig discussies over mijn hoeveelheid kleding, schoenen en tassen, maar voor leuke bakfiets accessoires is hij echter wel te...
Bakfiets kopen
Bakfiets kopen en testen: alle mogelijkheden op een rij
Bakfietsen worden steeds populairder: niet alleen in grote steden maar ook daarbuiten zie je ze steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. In de stad is de bakfiets het beste vervoersmiddel om met je kinderen veilig van A naar B te komen. Daarnaast is...

Babboe fans Babboe fans

Deel óók jouw #babboemoment met @babboe_cargobike

Meer inspiratie >